Camí de ronda i finestres al Mediterrani: l’altre Salou

Amigues, amics, amants de les escapades per Catalunya… Heu trepitjat el camí de ronda de Salou? Heu tingut el privilegi de fer la ruta dels miradors i al·lucinar amb aquestes impressionants finestres amb vistes a la Costa Daurada? Coneixeu la zona de Cap Salou i les meravelloses cales que s’hi amaguen? No? De veritat? Doncs ja podeu estar agafant l’agenda i reservant un cap de setmana, perquè Salou us espera!

Què té el camí de ronda que ens té tan enamorats? Vegetació mediterrània i cales d’aigua transparent.

6 quilòmetres de camí de ronda obliguen a dur bon calçat, molta aigua i crema solar. Motxilla plena i cap a Salou que hi falta gent! El recorregut que us proposem presenta dues parts ben diferenciades: la primera és una passejada més plàcida i suau, des del monument de Pilons, al començament de la llarga i imponent platja de Llevant, fins a Replanells, al capdavall de la platja Llarga; la segona, que s’inicia a continuació, és molt més marxosa i irregular. Es tracta del tram de Cap Salou, que s’enceta amb la cala Capellans, precedida per una passarel·la de fusta, spoiler del xou que vindrà a continuació.

Cap Salou, l’imprescindible

Cap Salou és, sens dubte, la zona més salvatge del municipi. Nosaltres l’hem titulada “l’altre Salou”, perquè defuig d’àrees comercials i de platges a l’estil Miami. Aquí tot és molt més rocós, irregular i sexi. El camí de ronda que recorre de punta a punta el Cap Salou és, en una paraula, fantàstic. Es veu que fa ben poc que s’ha acondicionat el sender perquè tothom pugui fer aquest tram; un tram que, per cert, des de qualsevol punt fa olor de mar. El recorregut passa molt a prop de l’aigua, fet que convida a aturar-se en el lloc que més vingui de gust, i ofereix unes vistes meravelloses al mar mediterrani.

La cala de Penya Tallada, entre la Punta de Replanells i la Punta Prima, és dels festivals naturals més meravellosos de la Costa Daurada. Una petita platgeta envoltada de roques vermelloses que contrasten amb una aigua verda i cristal·lina. No us ve a la ment un anunci d’Estrella Damm? Al nostre cap ja comença a sonar ” I kissed you good bye at the airport…”; però aquesta caleta no és l’únic tresor de Cap Salou, ja que ben a prop en tenim dues més d’encantadores: la cala de la Font i la cala de la Vinya. Tot i que, en ambdós casos, hi ha algunes edificacions que més val ignorar i centrar-nos en mirar endavant, al mar, i deixar-nos portar pel vaivé de les onades.

Si ja heu arribat fins a aquest punt, ara toca que traieu la càmera de fotos per immortalitzar una postal de la Punta de Cavall, allà on el concepte “salvatge” pren tot el sentit. L’aigua xocant contra una roca de color rogenc que sobresurt amb força i entra al mar de la forma més descarada possible. Oi que llegit impressiona? Doncs en persona hipnotitza! I, un cop passada la Punta de Cavall, ve un tram tranquil i agradable de camí de ronda que condueix a la cala dels Crancs, un altre dels atractius més grans del Cap Salou. Si portes un bon llibre i moltes ganes d’endinsar-t’hi, aquest és el teu lloc. Això sí, posa’t el despertador i ves-hi ben d’hora!

Última parada: el Far de Salou. Des de la cala dels Crancs fins a la meta del nostre tram de camí de ronda trobarem altres petites cales fantàstiques on fer un bon bany, com ara la cala Morisca i miradors des d’on fotografiar el preciós entorn, com el mirador de cala Crancs o el mirador del Far. En total, 6 km de camí de ronda, ideals per desconnectar de l’estrès diari, per fer exercici en un entorn privilegiat i per descobrir un Salou que potser no coneixes i que de ben segur que t’encantarà.

El Far, la cala Morisca, la Penya Tallada, la Punta de Cavall… Si haguéssim d’escollir, no sabríem amb què ens quedaríem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s