Organitza el cap de setmana: 5 llocs on anar

Quantes setmanes has estat esperant el moment en què podies fer realitat el somni d’escapar-te de cap de setmana? Nosaltres ja havíem perdut el compte! Se’ns han fet llargues aquestes setmanes d’incertesa i restriccions, però per fi veiem la llum. Per això ens hem motivat a presentar-te cinc destinacions on anar de cap de setmana per Catalunya. Com que tenim un país tan divers, hem escollit cinc llocs ben diferents on gaudir de l’entorn, de la gastronomia, de les activitats que ofereix l’espai i, en definitiva, del fet de caminar per indrets que no tenen res a veure amb els carrers que envolten casa teva i que de ben segur ja et coneixes amb els ulls tancats. Agafa paper i bolígraf perquè aquí van 5 llocs fantàstics on anar de cap de setmana.

Ara que ja podeu, estreneu el cap de setmana en un espai natural que us ajudi a desconnectar del dia a dia!

La Seu d’Urgell, excursions i aire pur

La primera opció que ens ha vingut al cap quan hem pensat en marxar ha estat ‘muntanya’. Segurament fruit de la necessitat de respirar aire pur, un aire ben diferent al que estem acostumats a la gran ciutat, i que els nostres pulmons reclamen a crits. Per què la Seu d’Urgell? Doncs perquè no està massificada i tens a tocar moltíssimes opcions d’excursions per gaudir de la natura en estat pur. Nosaltres et recomanem agafar el cotxe i entrar a territori de la Cerdanya per descobrir l’Estany de Malniu. Es tracta d’una excursió senzilla, agradable, sense pràcticament desnivell i perfecta per a fer tota la família. Però com aquesta, moltes alternatives més, i moltes d’elles parteixen del mateix municipi de la Seu d’Urgell. En aquesta guia del Consell Comarcal trobareu un munt de rutes per fer! A més, busqueu on passar la nit? Nosaltres el tenim pendent, però ens han parlat molt bé de la Borda Guiu, un allotjament rural amb piscina en plena natura.

El Penedès serà sempre nostre

De la vida saludable a la bona vida. Si la muntanya de l’Alt Ugell ens té enamorats pels seus paisatges de muntanya, el Penedès ens captiva pel paladar. Visites a cellers, maridatges de vins amb formatges, tastos de caves, etc. Això sí, el Penedès és molt més que cellers i vinyes, és també un racó màgic on deixar-se portar en bicicleta pels seus centenars de caminets entre ceps o viure postes de sol úniques entre vinyes. El Penedès és un indret atractiu tot l’any i ideal per a tota mena de visitants: parelles que busquen relax i experiències sensorials, famílies que desitgen passar-ho bé amb els nens i nenes, grups d’amics que volen trobar-se en un espai aïllat per posar-se al dia després de tants mesos sense ajuntar-se… I si també esteu buscant un allotjament on fer nit, a Ca la Laia, a Torrelles de Foix, us sentireu com a casa!

Un bon cap de setmana us pot donar l’aire suficient per encarar el mes vinent amb energia i molta felicitat!

El cap de Creus, el paradís de l’aïllament

Amb ‘aïllament’ no ens referim a estar en quarantena, al contrari: fem referència al fet de desconnectar de tot, del dia a dia, de l’estrès… El cap de Creus té aquesta capacitat, i pocs llocs ho aconsegueixen com aquest. Puja a Sant Pere de Rodes, tanca els ulls i para atenció al vent, al·lucinaràs. Es tracta d’una sensació indescriptible que els teus sentits necessiten viure, i més ara, després de tant temps sense poder escapar-nos allà on volíem. Què més trobaràs en aquesta escapada al cap de Creus? El mar. Sense cap mena de dubte, l’aigua és la protagonista d’aquest cap de setmana espectacular. Si encara no t’atreveixes a entrar al mar, deixa’t seduir per la música de les onades, pel joc de blaus, o per les postes de sol més increïbles que hauràs tingut el plaer de veure i viure mai. On aniríem a dormir si estiguéssim per la zona? A la masia rural Can Clotas, a Cistella, un allotjament que farà encara més especial aquest cap de setmana.

Perafita, la fascinació per l’interior

L’interior de Catalunya ens té enamorats. Ara bé, si haguéssim d’escollir una zona concreta ens n’aniríem de cap al Lluçanès. Diversos motius ens hi porten, un d’ells és que va ser el nostre lloc escollit per viure-hi un dels dies més increïbles de la nostra vida, un casament màgic. I no només això: les vistes des de la plana a les altes muntanyes de al llunyania que es perceben a la perfecció, encapçalades pel Pedraforca; les excursions ideals per a tota la família, els poblets que trobem a cada racó, entre moltes altres raons. A més, hi ha un tresor que destaca per damunt de tots: Perafita, un petit municipi on deixar-se portar, passejar per la tarda, berenar un bon tros de coca de xocolata, emprendre camins verds que neixen del poble… Només tenim paraules d’amor per aquest raconet de país que tan ens agrada. Allotjament a Perafita? La Tria, una masia rural amb més de 300 anys d’història. No us deixarà indiferents!

A qualsevol d’aquestes cinc propostes gaudiureu plenament de les opcions que ofereix l’entorn!

Tavertet, el verd etern

I seguim a l’interior de Catalunya, però deixem el Lluçanès per endinsar-nos en l’Osona profunda. Allà trobarem tresors com Rupit i Pruit, però n’hi ha un que ens té el cor robat: Tavertet. Amb el pantà de Sau als peus, aquest municipi té un ventall llarguíssim d’opcions per gaudir de l’entorn: excursions per a tots els gustos i possibilitats, miradors increïbles i, especialment, un to verd que en cap moment et deixarà indiferent. Veuràs que és trepitjar Tavertet i adonar-te que comença realment el cap de setmana: aïllament, desconnexió, tranquil·litat, felicitat, pau i alegria. I, en cas de necessitar passar la nit a la zona, us recomanem amb els ulls tancats L’Avenc de Tavertet, un apart-hotel rural sostenible integrat a la perfecció en l’entorn i que té com a essència el respecte pel mediambient. Aneu-hi, us entusiasmarà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s