Els increïbles colors de Mont-rebei

mont-rebei

Un cap de setmana a Mont-rebei: excursions i activitats de tot tipus!

Les terres de Lleida són tan oblidades com meravelloses. Des de les imponents muntanyes de la Vall d’Aran fins a la cultura que es respira als carrers de Tàrrega, les contrades lleidetanes són plenes de riquesa. Per això el cap de setmana que us proposem està replet d’espais que us sorprendran amb el congost de Mont-rebei com a estrella de la pel·lícula. A més, serà una escapada d’allò més completa amb senderisme i activitats de tota mena, així que caldrà que agafeu força per tota la marxa que us espera!

Comenceu l’escapada dirigint-vos a Foradada (via A-2), un poblet medieval de la Noguera protagonitzat pel Castell de Montsonís. Lleida és terra de castells i història, així que no podíeu marxar sense visitar cap vestigi. D’aquesta manera, al llarg del matí descobrireu l’interior de la fortalesa del castell de Montsonís, que es construí al segle XVI a partir de l’existència d’una torre de l’antiga muralla de Montsonís. Veureu que oneja la bandera a la façana del castell i és perquè encara hi viu el seu propietari, Carles de Montoliu. De fet, la visita no permet recórrer totes les estances, atès que n’hi ha que són privades.

Lleida és terra de castells i història, per això us animem a allotjar-vos al Palauet de la muralla, un dels hotels amb més encant de Catalunya.

Després de la ruta guiada us convidem a dinar al restaurant El celler de l’Arnau, amb una carta de cuina popular catalana de temporada. Panxa plena i amb ganes de pair? No hi ha res com passejar pels cèntrics carrerons de Balaguer, la capital de la comarca. I per què aquest municipi? Doncs perquè és on es troba el vostre allotjament i conèixer-lo també és part de la ruta. Es tracta d’El Palauet de la muralla, un allotjament amb història i unes estances impressionants. Endueu-vos un bon llibre i gaudiu d’una tarda de butaca i biblioteca: al·lucinareu!

I de nit és temps de joc! Agafeu el cotxe i dirigiu-vos al Laberint de blat de moro de Castellserà. Divertit i diferent, és una activitat ideal per fer en grup, però en parelles també us entusiasmarà! L’objectiu és clar: un cop dins del laberint haureu de trobar aquell únic camí que té sortida. A més, les preguntes repartides al llarg del camí us ajudaran a aconseguir sortir-ne! Abans d’entrar al laberint podreu sopar allà mateix un bon pa amb tomàquet i embotit.

El congost de Mont-rebei, una de les meravelles de Catalunya

L’endemà, ben d’hora, havent esmorzat com senyors al vostre palauet, calceu-vos de muntanya perquè us espera un dia dur però fascinant a una de les meravelles de Catalunya: Mont-rebei. Heu d’arribar-hi en cotxe però un cop allà podeu decidir quina és la perspectiva que voleu tenir del congost, si picada o contrapicada. Si el picat és el pla que decidiu, haureu de recórrer el congost a peu, tot resseguint la roca. Si, pel contrari, preferiu el contrapicat, caldrà que llogueu una piragua i a remar! Escolliu l’opció que escolliu, uns bons entrepans us salvaran la vida perquè l’excursió serà ben llarga. Això sí, la postal que us oferirà Mont-rebei serà el millor record d’una gran escapada per Catalunya.


Els must de Mont-rebei

La visita a un castell que encara viu, a Montsonís.

Pertany a Foradada.

Aconseguir sortir del laberint de blat de moro.

A Castellserà.

Tarda de llibre i butaca al Palauet de la muralla.

A Balaguer.