Respirar l’aire pur de l’alta Garrotxa

alta garrotxa

Un cap de setmana a la Garrotxa:
el plaer d’aïllar-se a la natura!

Què us suggereix la paraula ‘desconnectar’? A nosaltres ens ve al cap un paisatge verd, amb un silenci trencat pels ocells i un allotjament integrat a la natura. I és just aquesta la descripció d’aquesta escapada a l’alta Garrotxa, a un dels racons més bonics on hem estat mai, en un paratge meravellós i únic a tot el país en què els boscos cedeixen el protagonisme als volcans. Aquí sentir-te aïllat és la clau de la felicitat.

Per a aquesta escapada serà necessari un bon calçat per fer excursions i, sobretot, moltes ganes de fer-ne! Comencem l’aventura ben d’hora al matí i direcció al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (C-17 i, un cop a Vic, seguir per la C-25). Que bé que sona, oi? Doncs espereu-vos a ser allà. Us recomanem que us endugueu un bon entrepà per esmorzar per menjar-vos-el un cop acabat de visitar el primer cràter de colors rogencs, el Croscat. Per arribar-hi, deixeu el cotxe a l’aparcament de l’Àrea de Santa Margarida. Necessitareu només 40 minuts per recórrer aquest volcà, el segon més jove de la península Ibèrica, després del de Rocanegra, també a la Garrotxa.

Volcans i fagedes, els atractius més populars d’una comarca que té molt més per enamorar.

La ruta continua a peu cap a una de les zones més populars de la comarca: la Fageda d’en Jordà. Per arribar-hi només cal que us dirigiu cap a l’Àrea de can Serra i creuar allà el pas subterrani que condueix a la fageda, un gran i peculiar bosc de faigs. Es tracta d’un bosc de faigs que poden arribar als 20 metres d’alçària amb unes característiques especials: els faigs creixen en un terreny planer a baixa altitud en la colada de lava que el volcà Croscat va deixar.

Després d’enamorar-vos de la fageda acabareu la ruta a un dels paratges més meravellosos: el volcà de Santa Margarida. Heu de seguir pel camí que s’enfila al coll de can Batlle i l’església del segle XI de Sant Miquel Sacot. Un cop allà i continuant pel coller de Bassols arribareu a Santa Margarida, un volcà que sorprèn per les dimensions del seu cràter circular convertit en prat verd. Al bell mig del cràter hi ha l’ermita de Santa Margarida, que dona nom al volcà. En aquest entorn i amb una gana que ja apreta serà obligatori que dineu (penseu en endur-vos carmanyola o entrepans!).

El millor allotjament de la vall de Bianya es troba en un indret remot però fascinant amb vistes d’infart.

Com que estareu destrossats després de més de quatre hores d’excursió, ha arribat el moment de regalar-vos un moment de relax. On? Al vostre allotjament a Masia el Puig, a la vall de Bianya. Mitja horeta de cotxe i pam: la glòria. Una piscina infinity amb vistes a la immensitat verda de la comarca. Un lloc increïble on connectar amb la natura i reflexionar sobre el sentit de la vida. No us ho creieu? Aneu-hi i en parlem.

Piscina, prendre el sol, una bona migdiada i mires el rellotges: ostres, ja és l’hora de sopar! Aïllats com esteu i entregats a l’entorn com us trobeu, poques ganes tindreu de sortir a sopar a fora, i més quan proveu el sopar de la masia. Brutal! Després, un bon llibre per agafar la son i… bona nit!

Els pobles medievals desafien els volcans a la categoria de millor reclam de la Garrotxa!

L’endemà us tenim preparat un recorregut per poblets medievals de somni. No només els regals de la natura són impressionants a la Garrotxa, sinó que alguns dels indrets més bonics responen construccions humanes. A quins indrets ens referim? Comencem per… Sant Joan les Fonts, en què destaquen l’església de l’antic monestir benedictí i el pont de pedra volcànica que permet connectar el nucli antic amb la zona del Castanyer sobre el Fluvià.

Després de Sant Joan les Fonts ens dirigim a Santa Pau, un poble medieval en què qualsevol racó és història, en què destaca el castell de la Baronia, obra del segle XIII. Acabarem la tríada de poblets medievals a Besalú, un dels conjunts històrics més ben conservats de Catalunya. D’aquí no us podeu perdre l’església del monestir de Sant Pere, que data de l’any 977; la Casa Cornellà, un edifici civil del romànic en molt bon estat de conservació; l’Hospital de Sant Julià, amb una façana del segle XII; i el Pont Vell, que s’ha convertit en el símbol del poble i que va ser construït al segle XI.

Una dosi tan gran d’història us haurà deixat afamats, així que no hi ha res millor que posar-hi remei amb un bon dinar al restaurant Pont Vell de Besalú, caracteritzat per la delicadesa amb què treballen la cuina mediterrània. A més, les seves vistes d’infart al pont us deixaran un record difícil de borrar. “No podíem haver posat punt i final a aquesta gran escapada de millor manera”, pensareu.


Els must de l’alta Garrotxa

Passejar entre volcans i faigs: el poder de la natura!

Del Croscat a Santa Margarida.

Piscina infinity amb vistes a la vall de Bianya!

A la Masia el Puig.

La preciosa ruta pels tresors medievals de la comarca!

Sant Joan les Fonts, Santa Pau i Besalú.