Encetar l’estiu a les platges de Begur

begur

Un cap de setmana al Baix Empordà: la Costa Brava com no l’has vist abans!

Si algun dia ens perdem per algun indret del nostre petit i bonic país, segurament ens trobareu al Baix Empordà. En un radi de vint quilòmetres hi ha postals que tota retina voldria fotografiar. Dues d’aquestes imatges per guardar les trobem a dos poblets de pel·lícula, un dels quals hi farem el nostre assentament. Parlem de Begur i Pals.

No és que Begur tingui màgia, és que Begur és, en si mateix, pura màgia. Els seus carrerons estrets, el seu imponent castell, les seves vistes a les salvatges aigües de la Costa Brava…, fan d’aquest poblet, un atractiu destí estiuenc. Així que la nostra proposta s’ubica a l’estiu, però no en plena calor, sinó al bon començament. Encetar l’estiu aquí és la millor forma de donar la benvinguda a la temporada.

Arribem a Begur per la sortida 9AB de l’AP-7 i seguit de la C-35 direcció Sant Feliu de Guíxols. Uns quants quilòmetres per la C-31 direcció Palamós i uns quants més per la GI-653 i, finalment, ens aturem a la nostra principal parada: Begur. Recomanació? Sortir ben d’hora de casa per estalviar-nos els embussos dels accessos a les platges i amb un bon entrepà al damunt per aturar-nos a mig camí i agafar forces.

Begur i Pals són dos indrets d’obligada visita per a tot aquell que faci turisme a la Costa Brava.

D’aquesta manera, arribareu sobre les 11 h, una hora fantàstica per gaudir del sol de platja. Ara bé, de totes les platges boniques que trobem a Begur, la que us aconsellem és s’Eixugador, una petita caleta que s’hi arriba deixant el cotxe a la cala Sa Tuna i caminant tot vorejant la costa. En aquest petit racó de la Costa Brava, la vida és més vida. Un parell d’horetes després, les suficients per dorar la pell i fer gana, us dirigiu a la cala Aiguafreda (us recomanem anar-hi a peu perquè són 25 minuts de gaudi pel camí de ronda). Allà trobareu el restaurant Cap Sa Sal, un petit local a primera línia de mar, delicat, petit, preciós, amb una carta que us encantarà.

La Costa Brava és tan intensa que reclama constantment descansar per carregar piles. On? A l’allotjament on podrem passar la nit, a l’espectacular Hostalet de Begur, un hotelet íntim, romàntic i acollidor. Una estona de relax, dutxa i a descobrir el poble! I el millor lloc per fer-ho és al castell de Begur, un vestigi medieval del segle XVI que presideix el poble i que ofereix una visió espectacular de la Costa Brava. Si veieu la posta de sol des del castell encara tornareu més enamorats que mai de la Costa Brava! I per acabar el dia, un sopar d’allò més autèntic al restaurant Turandot de Begur, on podreu gaudir d’un àpat relaxat i deliciós.

La dificultat està en trobar les millors cales de Begur desertes… Per això, enceteu-hi l’estiu!

L’endemà, un bon esmorzar a l’Hostalet de Begur i cap a la platja, que falta gent! On us portem avui?, us preguntareu… A la platja Fonda, una cala preciosa que s’hi accedeix per una escalinata que uneix la carretera amb l’aigua. La particularitat d’aquesta cala és l’entorn: uns alts penya-segats que sembla que protegeixin els banyistes. A més, el verd de les aigües d’aquesta platja la converteixen en única i especial.

I si repetim el patró del dia abans, ara toca anar a dinar. On fer-ho? Canviem de poble! Us proposem un petit desplaçament a Pals, a l’interior de la comarca, per gaudir d’un fantàstic arròs de Pals a l’Antic Casino del poble. Un passeig per Pals us ajudarà a pair al mateix temps que us farà pensar en tot el que heu gaudit, record ideal d’una gran escapada per Catalunya.


Els must de Begur

Les increïbles vistes de la Costa Brava des del castell de Begur!

Passeig del Doctor Pericot, s/n.

Les precioses habitacions de l’Hostalet de Begur!

Carrer del Raval, 1.

S’Eixugador, una cala de pel·lícula, al costat de Sa Tuna!

Passeig de l’Àncora, 14, Sa Tuna.