Història i paisatge, Empúries d’hivern

empúries

Un cap de setmana a l’Alt Empordà en ple hivern: l’autèntica Costa Brava!

Caminant capcot observes aquella terra repleta de pedres, alces la mirada i un imponent Esculapi escolpit amb tot detall sembla que tingui el poder de frenar la força del mar i desafiar-lo amb la seva mirada. Aquesta descripció només té sentit a un indret del món i respon al nom d’Empúries, terra d’història i paisatge.

La Costa Brava, a l’estiu, és increïble. Només cal encetar l’estiu a les platges de Begur per descobrir la màgia del mar, les cales d’infart i el verd de la natura que les envolta. Tot i així, aquesta costa no perd la seva màgia la resta de l’any. De fet, és a l’hivern quan el mar de la Costa Brava és més imponent, fort i desafiant que mai, fet que el converteix en imprescindible de veure. Així que us portem una escapada d’hivern per Empúries! Som-hi?

La primera parada serà per esmorzar i carregar piles per l’intens dia que us espera. Quan ja porteu una bona estona per l’AP-7, deixeu l’autopista a la sortida 6 i després de seguir per la C-66, arribareu al Mas les Goges, a Sant Julià de Ramis, un preciós restaurant que ofereix un deliciós esmorzar de forquilla (de dimarts a diumenge, de 7.30 a 10.30 h).

Amb les piles ben carregades fareu l’últim tram del recorregut en cotxe. La destinació és l’Hostal Spa Empúries, el que serà el vostre allotjament de l’escapada. Es tracta d’un hotel a línia de mar, un regal per als vostres ulls, un indret que mai oblidareu. Des de qualsevol de les habitacions que tenen vistes al mar tindreu l’oportunitat de deixar-vos hipnotitzar per la bravesa d’aquest mar d’hivern, al mateix temps que gaudireu del silenci propi de la Costa Brava durant els mesos més freds de l’any.

Un allotjament encantador a la Costa Brava farà d’aquesta escapada un cap de setmana irrepetible.

Des d’allà podreu llogar bicicletes i recórrer l’Alt Empordà tot pedalejant a dues rodes. Us aconsellem que abans de sortir de casa us hagueu preparat uns entrepans per aturar-vos allà on desitgeu i dinar amb el teló de fons que més us agradi. El web de Turisme de l’Escala-Empúries us ofereix diferents rutes BTT, així que ho teniu ben fàcil per decidir quin recorregut us ve més de gust fer.

Un cop acabada la ruta i tornades les bicicletes, arriba el moment de relaxar-vos a l’spa del vostre allotjament. L’espai està equipat amb gimnàs, zona d’aigües i cabines on regalar-se un bon massatge. Després de descansar el cos i la ment, podeu quedar-vos a sopar al mateix hotel o bé agafar el cotxe i sopar fora. En aquest cas, us aconsellem menjar al Korpilombo, un restaurant de l’Escala a base de platets deliciosos, curiosos i exquisits que faran que el vostre dia acabi de la millor manera possible.

Visitar les ruïnes d’Empúries a l’hivern:
la millor forma de viure-les al màxim!

Si el gaudi del paisatge ha estat el protagonista del dia anterior, l’endemà us toca dedicar el dia al gaudi de la història. I on fer-ho? A les espectaculars ruïnes d’Empúries. Es tracta d’un jaciment únic a la península Ibèrica, atès que és un espai on conviuen les restes d’Empòrion i Emporiae, la primera va ser una ciutat grega i la segona, romana. Reserveu-vos dues hores i mitja del matí perquè és el mínim de temps que necessiteu per conèixer la història d’aquest enclavatge històric que us assegurem que us posarà la pell de gallina.

Tanta història, pedra i mosaic us hauran deixat amb una gana abismal que caldrà que poseu remei, i ja que us trobeu molt a prop de Sant Martí d’Empúries, us recomanem que dineu al Mesón del Conde, un bon restaurant de cuina casolana, que es troba al cor del poble. Panxa plena i escapada a la butxaca!


Els must d’Empúries

Gaudir del paisatge de l’Alt Empordà a rues rodes!

Lloguer de bicicletes a l’hotel.

Habitació amb vistes al salvatge mar d’hivern!

Hostal Spa Empúries.

Caminar per una ciutat grega i romana alhora!

Empòrion i Empuriae, les ruïnes.