Gombrèn, en terres de llegenda

gombrèn

Un cap de setmana al Ripollès: senderisme i gastronomia!

Quants cops no hem sentit a parlar del comte Arnau? Una terra de llegenda és la que protagonitza aquesta escapada al cor del Ripollès. De generació en generació s’ha transmès una llegenda que ha arribat a convertir-se en una de les més famoses de la mitologia catalana. Diuen que fa un bon grapat d’anys, un comte va cometre pecats imperdonables i va ser castigat a cavalcar cada nit com una ànima en pena damunt d’un cavall ben negre que treu foc per la boca. I per on? Per les terres de Gombrèn. Només cal visitar aquest paratge per comprovar que el mite encara segueix ben viu.

Sortim ben d’hora de casa per aprofitar el dia, de manera que abans d’esmorzar ja arribem a Gombrèn (C-17 fins a Campdevànol i GI-401 fins a Gombrèn). Un bon entrepà a la cafeteria-restaurant El Portal del comte ens donarà les forces suficients per fer front al difícil repte d’omplir el cistell d’exquisits bolets –tothom coneix la reputació boletaire del Ripollès. Tot i que qualsevol caminet que s’endinsi al bosc pot portar-vos a la glòria del bolet, us recomanem la zona de la serra de Montgrony, on de ben segur que trobareu rovellons dels més deliciosos.

Ben coneguda és la tradició boletaire del Ripollès. Mostra d’això són les fires del bolet que s’organitzen a la tardor en diferents pobles de la comarca.

Cistell ple i molta gana: ha arribat l’hora de dinar! Us proposem una autèntica carn a la brasa que no us deixarà indiferents al restaurant del càmping Molí Serradell (a mig camí de Gombrèn a Campdevànol, a la mateixa GI-401). Per pair aquest contundent àpat de muntanya us convidem a descobrir la figura del comte Arnau, tot passejant pel seu museu, a Gombrèn. Si haguéssim de decidir el més imprescindible d’aquesta escapada ho tindríem bastant clar: tenir gana per al sopar.

I per què? Us preguntareu. La resposta és senzilla: Fonda Xesc. Es tracta d’un restaurant de cuina d’autor amb productes de la terra que sorprendrà fins i tot als paladars més exigents. És la perla del cap de setmana, així que gaudiu de tots i cada un dels sabors que passegin per la vostra boca. Després no fa falta que agafeu el cotxe, perquè us podeu allotjar a una de les 14 habitacions que té la fonda. I el millor de fer-ho és que l’endemà us esperarà un esmorzar fantàstic a base de bufet lliure.

Les vistes de la comarca des de Santa Maria de Montgrony, una postal que no oblidareu!

Havent agafat forces per unes quantes hores, us proposem pujar caminant al santuari de Santa Maria de Montgrony. És una excursió de 6 km de recorregut i de prop de 3 hores de durada que us conduirà per autèntics miradors de muntanya en els quals resulta imprescindible aturar-se i tancar els ulls per escoltar el so de les meravelloses muntanyes del Ripollès. Un cop a dalt, us espera el premi: un bon dinar al restaurant Santuari de Montgrony, al capdamunt de la muntanya. Si fa bon temps, aprofiteu a dinar fora per gaudir d’unes vistes d’infart, record ideal d’una gran escapada per Catalunya.


Els must de Gombrèn

Un sopar degustació per recordar a la Fonda Xesc!

Plaça del Roser, 1.

Visitar el museu de l’imponent i gran comte Arnau!

Al Casal de Cultura.

L’ascens al santuari de Santa Maria de Montgrony!

Des de Gombrèn.