La Segarra, turisme rural en família

La Segarra, turisme rural

La terra d’interior de Catalunya té un potencial molt desconegut per a moltes persones. Un clar exemple és la Segarra, una comarca plena d’història i carregada de propostes de turisme rural per fer en família. En aquest article donarem a conèixer els millors atractius rurals per descobrir aquesta fascinant terra de secà. Si el que busques és pau, tranquil·litat, relax, senderisme suau i desconnexió per gaudir amb els teus, aquest article és per a tu. Potser no ho saps, però dins teu hi ha un amant del turisme rural en família. Descobreix-ho!

Senderisme, btt, bons restaurants i allotjament rural fan de la Segarra una comarca ideal per al turisme en família.

Tot i que la calor té un paper protagonista a l’estiu, no deixa de ser una destinació ideal per fer excursions aptes per als petits de la família, per capbussar-se a la piscina, per fer passejades i anar en bicicleta per camins envoltats de camp, per visitar els vestigis històrics, per tastar les ametlles i els olis autòctons, entre moltes altres activitats. Endinsem-nos-hi!

Senderisme en família: la ruta dels Cercavins

Les excursions són un must per a tot aquell que decideixi visitar la Segarra. Trepitjar la seva terra és una de les millors maneres de viure la comarca. Existeixen diferents rutes que conviden a recórrer el territori, però nosaltres te’n recomanarem una: la ruta dels Cercavins. Es tracta d’una excursió circular de prop de 13 km de baixa dificultat que enllaça els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, tot seguint el recorregut del riu Cercavins, que dona nom a l’excursió. Al llarg d’aquesta ruta trobareu un territori planer amb conreus de cereal, ametllers i oliveres. Un dels atractius que fan més especial aquest recorregut són les vinyes que es troben en el camí i que esdevenen un dels últims reductes de vinya que existeixen a la comarca. Altres al·licients de la ruta són els portals adovellats de les cases del nucli antic i el cementiri modernista de Montornès, i la torre cilíndrica i l’església romànica de Sant Pere, a l’Ametlla.

BTT: la ruta dels Castells del Sió

Pedalejar per la Segarra és un autèntic plaer. Com que està situada a l’altiplà central de Catalunya, no compta amb grans desnivells, així que la bicicleta és un dels grans aliats per als turistes que vulguin gaudir de la zona. Una de les rutes en bicicleta que permet endinsar-se en l’essència de la Segarra és la ruta dels Castells del Sió. Per què aquesta comarca és terra de castells? La Segarra es trobava a la frontera entre el territori dels cristians i el dels musulmans, així que s’hi construïren castells i pobles emmurallats per protegir-se, fet que avui ha donat lloc a un preciós llegat. La ruta proposada recorre, al llarg de gairebé 42 km, una zona planera guiada pel riu Sió i on s’hi troben vestigis com els castells de Montcortès, l’Aranyò, Concabella, les Pallargues i Ratera.

Àpats en antigues masies

La Segarra ha sabut conservar la seva essència agrícola, per això el seu paisatge està replet d’extenses terres de conreu que ofereixen postals de colors impressionants a mesura que les estacions de l’any van canviant. Aquesta tradició es percep perfectament en la quantitat de masies que es troben en tot el territori. Algunes d’aquestes, però, han deixat de ser espais dedicats a l’agricultura i la ramaderia per convertir-se en restaurants rurals, molts dels quals ofereixen menjar casolà, tradicional i mediterrani, a base d’aliments de proximitat.

Allotjament rural: must per gaudir de la comarca

Per gaudir d’una zona rural que encara avui viu de la seva agricultura, és d’obligatori compliment passar la nit a un dels seus allotjaments rurals. La pedra, ben fresca a l’estiu, ofereix un caliu especial que t’entusiasmarà i t’enamorarà (només cal visitar els pobles més bonics de Catalunya per adonar-te de la màgia de la pedra). Existeixen més de 25 cases rurals a la comarca de la Segarra, ideals per anar-hi en família i una colla d’amics. La majoria compta amb piscina, així que a l’estiu és un pla perfecte per escapar-te per Catalunya i gaudir del turisme rural en família.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s