Les millors cales de Catalunya

Cala Belladona, Platja d’Aro (Costa Brava)

No ho negarem, escollir les millors cales de Catalunya és un atreviment que ens ha generat neguit. Hem passat dies discutint si aquesta, si l’altra… Són tantes i tant precioses les cales de Catalunya que resulta pràcticament impossible fer-ne una tria. Com va sorgir la idea de crear aquesta selecció? Doncs no fa massa, mentre parlàvem de les millors platges del Maresme. En aquell moment vam veure que necessitàvem parlar de cales, de platgetes petites i cuques que tenen una personalitat que les fa úniques. Per això, avui, en ple dia d’estiu, us volem mostrar les millors cales de Catalunya. 580 km de costa donen per molt, així que aquí us deixem alguns dels exemplars més especials de tot el territori, des de ben amunt a la Costa Brava fins més avall, a la Costa Daurada. No patiu, n’hi ha per a tots els gustos: som-hi!

Aquest estiu, descobreix cales que mai has trepitjat sense haver de pujar a un avió ni sortir del territori català. Fem turisme a Catalunya!

Cala Fornells (Port de la Selva)

Qui és capaç de pensar en la Costa Brava i no imaginar-se el paradís? Les seves cales, els poblets idíl·lics que les envolten… En aquest cas, us presentem una petita i verge cala situada a prop del nucli urbà de Port de la Selva. La gràcia d’aquesta cala és la seva senzillesa i delicadesa. Les seves proporcions són força petites, però és un lloc on es respira tranquil·litat per tots cantons. Això sí, heu de vigilar a quina hora hi aneu, no sigui que les roques del voltant us facin massa ombra.

Sa Tuna (Begur)

La Costa Brava s’endú moltes de les millors cales de Catalunya, però és que només cal que trepitgis Sa Tuna per veure que la decisió és ben merescuda. Es tracta d’una cala preciosa de fàcil accés, ja que es troba al bell mig de la zona marinera de Begur. Alguns pensareu: “sí, però és una cala força concorreguda”; i no us equivoqueu. Ara bé, proveu-hi d’anar entre setmana ben d’hora i al·lucinareu! La seva màgia no només és fruit dels tons de l’aigua, sinó també de les casetes blanques amb tocs de colors vius que envolten la cala i que en fan una postal.

Cala Estreta (Palamós)

Us prometem una cosa: quan veureu aquesta cala us quedareu sense paraules. Ras i curt: estem davant d’una cala espectacular de la Costa Brava. Això sí, per gaudir-la us l’haureu de guanyar i caminar una mitja hora curta des de la platja d’Es Castell. Després de recórrer una estona un caminet de sorra cap a l’interior i creuar una pineda arribareu a aquesta meravella. Una cala estreta, com indica el nom, i que queda dividida en dues parts per una roca que encara la fa més màgica. Au, cap a cala Estreta falta gent!

Cala Belladona (Platja d’Aro)

Si us diem que Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge es disputen des de fa temps aquesta cala, què us ve al cap? Que és la joia que tots volen, oi? I és ben bé així: la cala Belladona, rodejada de vegetació autòctona del Baix Empordà, és un espai idoni per prendre el sol aïllat de tot, gràcies als penyasegats que protegeixen la cala dels vents. La cirereta del pastís? L’illa de Belladona Grossa, territori de gavines i pins, al voltant de la qual s’hi pot bussejar tot descobrint els seus esculls i fons rocosos.

Cala Morisca (Garraf)

Fem un salt de la Costa Brava a la Costa del Garraf. En aquest cas, ens n’anem fins a una cala naturista situada al bell mig del Parc Natural del Garraf, sota els grans penyasegats que li donen un aire d’exclusivitat. La cala Morisca disposa de totes les comoditats, entre les quals destaca la zona d’aparcament per a cotxes i motos, i la guingueta que hi ha a la mateixa cala. I el millor de tot: tan sols està a mitja hora de Barcelona! No cal recórrer quilòmetres i quilòmetres per veure un espectacle natural com aquest!

Cala Romana (Tarragona)

Continuem costa avall, deixem enrere la Costa del Garraf i entrem de ple a la Costa Daurada, on topem amb cales precioses com la cala Romana. Es tracta d’una petita cala de sorra fina i daurada (la clàssica sorra de la Costa Daurada), situada a uns 3 kms de la ciutat de Tarragona. Tot i la seva proximitat al gran nucli urbà, és una cala 100 % recomanable gràcies a la tranquil·litat que es respira. No té cap guingueta, però disposa d’una zona de pícnic sota dels pins. Esteu buscant una cala ideal per passar el dia amb la família? L’acabeu de trobar!

Altres cales precioses que podrien figurar perfectament a la llista són: cala Fredosa (Cadaqués), cala Bona (Tossa de Mar), cala Roca Grossa (Calella), cala de la Roca Plana (Tarragona), pont d’Àlia (el Perelló) o la cala Crancs (Salou).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s