Llocs frescos a prop de Barcelona

Els boscos, els millors llocs frescos per a aquells que desitgin fer pocs quilòmetres des de Barcelona.

Onada de calor. Si us heu llevat amb aquesta notícia i us han agafat de cop tots els mals, no sou uns bitxos estranys, a nosaltres també ens ha passat. L’estiu té moltíssimes coses bones: especialment poder gaudir de platges, cales, gorgs, piscines, vacances…; però també en té una de terrible: les altes temperatures. Això sí, hi ha zones que el termòmetre arriba als 40 ºC en el pitjor moment del dia però amb la certesa que la nit serà fresca. És ben cert que a Barcelona no s’arriben a aquestes temperatures extremes, però sí que l’humitat ens persegueix dia i nit. És per aquest motiu que cal buscar llocs frescos a prop de Barcelona on desitjar fer fotos en lloc de somiar amb un aparell d’aire condicionat.

A menys de 50 km de Barcelona podràs remullar-te a gorgs fantàstics i deixar que l’ombra dels roures t’atrapi.

On podem trobar aquests llocs? Fàcil: tots ells tenen en comú la vegetació. Com més natura frondosa, més frescor. Així que hem seleccionat quatre indrets on no trobareu a faltar el ventilador. Això sí: en tots ells recordeu agafar el banyador, perquè segur que arribarà el moment en què podreu gaudir del plaer de banyar-vos a les fredes aigües dels rius. Som-hi, que la calor ja comença a apretar…!

Montseny, un pou de boscos

El Montseny pot convertir-se en la salvació per a més d’un. Ara bé, si el que voleu és no exposar-vos a la calor, no us recomanem fer-vos els forts i pujar els cims. Més aviat pensem en alguna cosa més lleugera i fresca com ara excursions pels boscos. Una de les millors rutes pel Montseny en aquests dies de tanta calor podria ser la Vall de Santa Fe. Els seus 1000 m d’altitud la converteixen en una bona zona per a l’estiu i si us diem que els protagonistes són els seus avets, faigs i roures, no us estan entrant unes ganes boges d’anar-hi? A més, l’excursió voreja el pantà de Santa Fe, així que tindreu l’aigua a tocar! Ara mateix no us sembla el paradís?

El Gorg Negre

Que voleu fer una excursioneta i no morir en l’intent? Aquesta ruta és perfecta perquè després d’una bona estona caminant aconseguireu un premi que no té preu: banyar-vos al Gorg Negre. Es tracta d’una excursió que neix al coll de la Vessana, al municipi vallesà de Gualba, i segueix per can Prat amunt fins pujar al gorg. Amb menys de tres hores tindreu fet un recorregut fàcil però bonic, gràcies al qual descobrireu una zona preciosa ben a prop de casa.

El Gorg de la Sort

No abandonem el Vallès Oriental, perquè us presentem una zona que si encara no la coneixeu, ja esteu tardant en fer-ho. En aquest cas, el municipi d’Aiguafreda és el que posseeix un paratge fresc i agradable per recórrer. Es tracta d’una ruta circular que comença a la Font dels Enamorats d’Aiguafreda i al llarg de menys de tres hores anireu resseguint el camí indicat que us portarà al Gorg de la Sort. És una excursió perfecta per fer amb nens, però ull!, que cal anar ben preparats amb aigua! Tot i que moltes zones són ombrívoles, no us refieu!

Salts d’aigua de Cabrera d’Anoia

Ens n’anem cap a l’altra banda, cap a les terres de l’Anoia, a mig camí entre Igualada i Vilafranca del Penedès. Us proposem aquesta ruta de gairebé 7 km que recorre diferents salts d’aigua (el primer dels quals és el més representatiu: el salt d’aigua dels Capellans), cosa que la fa especialment atractiva en aquests moments de màxima calor. L’excursió té el seu punt d’inici i final a Canaletes, que pertany al municipi de Cabrera d’Anoia. El recorregut està envoltat de bosc i permet descobrir com és aquesta zona tan poc freqüentada, fet que ajuda a veure-la encara més màgica. Una mica més de tres hores de caminada i tornareu al cotxe ben contents i menys acalorats que abans de començar.

Si vols fer poc recorregut en cotxe i gaudir de plena natura, el Vallès Oriental és la teva comarca.

Quedar-se a casa amb l’aire condicionat sempre serà una opció, no us enganyarem. Però quina és la puntuació que li posaríeu al dia després d’haver-vos-el passat frescos però veient les mateixes parets? Atreviu-vos a fugir de casa per descobrir zones que encara no coneixeu i que després aconsellareu a tothom que les visiti. Què us sembla abandonar l’aire condicionat per unes hores i deixar que la natura sigui la que posi la frescor? On s’ha de firmar? Som-hi!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s