On anar a collir bolets?

Senyores i senyors, ja som a la tardor! Ja fa dies que hem deixat enrere les altes temperatures, la platja i el sol, per endinsar-nos a l’apassionant món de les tempestes, els dies grisos i la fresqueta. Dit així sembla que la tardor sigui l’estació més depressiva de l’any, però per res del món és així: al contrari! Només cal que fem esment d’una paraula màgica per demostrar que ens apassiona la tardor: bolets. Pujar al cotxe (al tren, al ferrocarril, a l’autobús…) amb les xiruques als peus, l’aigua a la motxilla i un bon cistell a la mà és senyal d’un gran dia per davant. I és que a qui no li agrada anar a collir bolets?

Anar a collir bolets també pot ser l’excusa perfecta per desconnectar de la ciutat i respirar l’aire pur del bosc.

A moltíssims països del món sortir a collir bolets és impossible o bé perquè no se’n fan o perquè calen hores i hores de viatge per arribar a un bosc humit. A Catalunya tenim, un cop més, la gran sort de poder-nos escapar ben a prop de casa per anar a collir bolets. En trobem a moltíssimes zones d’arreu del territori, tot i que n’hi ha que resulten molt més fructíferes que d’altres. Això sí, per a molts, sortir a collir bolets no és res més que l’excusa perfecta per fugir de la ciutat i gaudir del luxe de respirar aire pur. Tingueu l’objectiu que tingueu, avui us portem quatre indrets fantàstics on anar a collir bolets!

Els boscos del Ripollès

El Ripollès és una comarca impressionant en molts sentits: patrimoni històric, possibilitats de senderisme i molt bona gastronomia. També en època de tardor té un atractiu més: els seus boscos humits, hàbitat de bolets deliciosos. Tot i que Planoles o Camprodon són dos dels municipis que més se senten a l’hora d’anar a buscar bolets, en realitat a molts altres racons de la comarca també se’n poden trobar. Un clar exemple és la vall de les Les Llosses, a camí entre Ripoll i Berga, que per la seva situació i els seus frondosos boscos pot arribar a ser el destí boletaire per excel·lència.

Un paradís boletaire al Maresme

Si una comarca té de tot en aquest país, aquesta és el Maresme. Mar i muntanya, atractiu per als amants del sol i per als aficionats al senderisme, el Maresme mai deixa de sorprendre. Tot i que la seva proximitat amb el mar és una evidència, l’Alt Maresme compta amb boscos de gran humitat on trobar autèntics tresors. És el cas d’Argentona, Arenys de Munt o Vilassar de Dalt, municipis al voltant dels quals trobem zones propícies al creixement de bolets. Si sortiu de Barcelona, no cal passar-se el dia a la carretera per gaudir d’una jornada boletaire en família!

El Berguedà, bressol del bolet

De totes les comarques que conformen Catalunya, si n’haguéssim d’escollir una com a capital del bolet, sense cap mena de dubte seria el Berguedà. Es tracta de la zona ideal per trobar-hi tota mena d’espècies: pinetells, rovellons, ceps, moixernons, llenegues, i un llarg etcètera. Això sí, la seva popularitat ha arribat tan lluny que els municipis han de prendre mesures per controlar la massificació de boscos. És per això que us recomanem Sant Jaume de Frontanyà, a més de 1.000 m d’altitud, que es troba en una zona boscosa idònia per als rovellons, rossinyols, camagrocs i fredolics.

Tot caminant pel Solsonès

El Solsonès és d’aquelles comarques que enamoren per molts motius: festes i tradicions folclòriques que deixen petja, turisme rural consolidat, excursions meravelloses i, en època de tardor, zones boscoses propícies per als bolets. Entre la serra de Pratformiu i la de Mitges, trobem una fantàstica zona de bosc a 1.500 m d’altitud, ideal per a rovellons i pinetells. També és perfecta per als amants del bolet la serra de Busa, que per les característiques del relleu podem trobar-hi bolets des de ben aviat fins gairebé hivern.

Caps de setmana de tardor: dies de rovellons i fredolics. No us perdeu on trobar bolets arreu del territori!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s